afrikaexperten.dk

Gode råd til din rejse til Sydafrika

Beklædning
Generelt anbefales letvægtstøj af bomuld eller lignende, som tørrer hurtigt og som kroppen kan “ånde” i. Den del af sæsonen, der strækker sig fra maj til september, falder i Sydafrikas vinterhalvår.
Nat- og morgentimerne kan derfor være kølige, og det anbefales at medbringe en ekstra lun trøje.

Derudover anbefaler vi at der medbringes følgende:

 • 2 par bukser
 • 2 langærmede skjorter
 • 2 par korte bukser
 • 2 kortærmede skjorter
 • 1 par Jagtsko
 • 1 par kondisko
 • 1 let jakke, gerne vindtæt
 • 2 sæt undertøj
 • 2 par sokker
 • 1 par solbriller
 • 1 kamera med masser lagringsplads

Jagtsæson

Jagt i Sydafrika er tilladt hele året, men på grund af regntiden er jagten bedst fra April til November.

Jagtsucces

Selv om der rådes over gode jagtområder, veluddannede og professionelle hunters, trackers og skinners, så vil vejr, vind, held og individuelle evner naturligvis altid spille ind. JAGT er JAGT på godt og ondt! Der lægges meget stor vægt på at informere om, at skønt man i Sydafrika i de fleste områder har vildthegn om områderne, gør man meget ud af at sikre jægerne forhold, som både etisk og jagtligt lever op til de bedste traditioner. Det anbefales at være i god fysisk form, og at have brugt tid på at træne med sin riffel eller haglgevær.

Elektricitet

På alle vores hoteller, lodges og camps findes der elektricitet – 230 volt. Vi gør dog opmærksom på, at Sydafrika har andre stikkontakter, så man bør medbringe eller købe en adapter.

Tidsforskel

I vores sommer har Sydafrika samme tid. I vores vinter er Sydafrika en time foran.

Rejsepapirer

Flybilletter og rejseplan tilsendes senest ca. 10 dage før afrejsen.

Pas

I god tid inden rejsen bør du checke, at dit pas er i orden. Sydafrika kræver følgende af dit pas for at give dig indrejsetilladelse:

1. Gyldighed i mindst 3 måned efter udrejse fra Sydafrika
2. Mindst 2 helt blanke sider ved siden af hinanden
3. Ubeskadigede sider

Generelt om Sydafrika

Valuta
Den lokale møntsort er Sydafrikanske Rand. Der må max. indføres 5000 sydafrikanske Rand i kontanter; på al anden kontant valuta er der ingen begrænsning.
Visa-dankort, Mastercard og de fleste internationale kreditkort kan anvendes på hoteller og i forretninger.

Visa
De fleste EU-borgere behøver ikke søge om visa til Sydafrika på forhånd. Borgere fra Danmark, Norge, Sverige og Finland ikke skal søge om visa.
Men har du ikke et dansk, norsk, svensk eller finsk pas skal du checke på den nærmeste sydafrikanske ambassade eller klikke på nedenstående link for at se om dit land er fritaget for at søge om visa på forhånd. Det er dit eget ansvar at checke
dette. http://www.dha.gov.za/index.php/immigration-services/exempt-countries

Vaccinationer
Jvf. www.vaccination.dk anbefales der vaccination mod smitsom leverbetændelse (hepatitis A). I visse områder anbefales Malariaprofylakse (tabletterne Malarone anbefales). Kravene ændres
løbende, alt efter de aktuelle forhold i landet. Kontakt derfor venligst egen læge eller Seruminstituttet i god tid inden afrejsen, for at få oplyst omfang af nødvendig forebyggende behandling.
Se også www.vaccination.dk.

Forsikring
Vi anbefaler stærkt at man har tegnet en afbestillings- og ferierejseforsikring og anbefaler i den forbindelse Gouda ́s rejseforsikring. Vi gør opmærksom på, at ferierejseforsikringen også dækker jagtansvar, når man er i besiddelse af gyldigt dansk jagttegn.

Drikkepenge
Jagt i udlandet og drikkepenge har desværre været tæt knyttet sammen gennem generationer. Det er et meget svært emne at rådgive om, fordi det I høj grad hænger sammen med den enkeltes tilfredshed. Men da det er et spørgsmål, som vi hele tiden får stillet er her et par tommelfingerregler. Til deling mellem alle i ”campen” Rand 60-80 pr. dag pr. gæst. Kan evt gives åbenlyst til chefkokken, så fordeler han.
Til skinneren gives fra Rand 1.000 og opefter for 5-7 dages jagt; samme beløb til trackeren.
Til den professionelle jæger foreslår vi fra Euro 300 og opefter (eller det som svarer til det I anden valuta) for 5-7 dages jagt 1:1 som værende passende

Speditionsfirmaer
Vi vil i den forbindelse pege på Labrador Cargo , som efter vor opfattelse besidder den største ekspertise, når det drejer sig om trofæimport.

Udstopning
Vi vil gerne fremhæve Karoo Taxidermy, så er vores faste samarbejdepartner i Sydafrika.

Frø og planter.

 1. Vi skal iflg. Eu lovgivning oplyse om at det er forbudt og tage frø og planter med hjem fra din rejse. Se evt. mere her

GOD REJSE